MAGYAR ASZTRONAUTIKAI TÁRSASÁG


Székhely/levelezés: 1044 Budapest, Ipari park u. 10.
Tel: (30) 585-0867
Számlaszám: 10700024-49478701-51100005
Adószám: 19011084-1-41
iroda@mant.hu
utolsó frissítés: 2020.07.29
:: kezdőlap :: :: akadálymentesített :: :: english ::


 PARTNEREINK
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  

MANT Űrtábor 2020

Tájékoztató az Űrtábor elhalasztásáról

A járványhelyzet miatt a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) döntéshozói úgy határoztak, a 2020-as űrtábort egy évvel elhalasztjuk a koronavírus-járvány miatt. A jelentkezéseket lezártuk.

A 2021-es tervezett dátum 2021. július 4–10., a helyszín továbbra is Székesfehérvár.

Az idei év sem marad azonban űrtábori hangulat nélkül. Az űrtábor hetén (július 5–11. között) űrtevékenységet népszerűsítő programot fogunk kínálni a virtuális térben, ezen az idei évre már jelentkezett táborozók mellett a korábbi évek táborozói (Űrtábor alumni) vehetnek részt.

A jövő évi űrtábor programja már nagyjából összeállt, egy nagyon izgalmas hetet tudunk majd eltölteni együtt jövő júliusban Székesfehérváron a világűr vonzásában.

(2020. május 16.)
FIGYELEM! A Magyar Asztronautikai Társaság vezetősége és az Űrtábor szervezői követik a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megelőzési intézkedéseket. Folyamatosan egyeztetünk a székesfehérvári tábor helyszíneivel és más nyári rendezvények szervezőivel.

Továbbra is lelkesen készülünk az idei Űrtáborra! Ha a helyzet mégis indokolttá teszi, hogy a tábort idén ne rendezzük meg, felfüggesztjük a visszatérítési díjakról szóló szabályzatunkat és a befizetett részvételi díjakat kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük.

Várjuk a jelentkezéseket az Űrtáborra, még van néhány szabad hely!

(2020. március 15.)

ÚJDONSÁG! Ajándékozzon meg egy fiatalt az Űrtábor élményével!Mentorprogramunk részletei itt


Érdekel az űrkutatás? Szeretnél eltölteni egy tartalmas, izgalmas nyári hetet hasonló érdeklődésű, 13-18 éves fiatalok társaságában? Beszélgetnél magyar űrkutatókkal?

Ha igen, akkor a MANT Űrtáborát neked találtuk ki!

Jelentkezés az űrtáborba


A MANT 1994 óta rendezi meg az űrtábort az űrkutatás iránt érdeklődő fiataloknak. Az egy hetes tábor során a résztvevők találkozhatnak magyar űrkutatókkal, bővíthetik az űrtevékenységgel kapcsolatos ismereteiket, és különleges programokon vehetnek részt.

Hol? Székesfehérváron
Mikor? 2020. július 5. (vasárnap) – július 11. (szombat)

Részvételi díj:
34.900 Ft azok számára, akik
- 2019. december 31-ig jelentkeznek

41.900 Ft azok számára, akik
- március 1-ig jelentkeznek.

46.900 Ft azok számára, akik
- május 1-ig jelentkeznek.

51.900 Ft azok számára, akik
- június 1-ig jelentkeznek.

34.900 Ft azok számára, akik
- részt vesznek a MANT 2019/2020. tanévre meghirdetett diákpályázatán és legkésőbb március 20-ig jelentkeznek (ha helyezést érnek el, az elnyert jutalom függvényében a befizetett részvételi díjat visszafizetjük);

VAGY;
- korábbi évek során részt vettek az űrtáborban és legkésőbb március 20-ig jelentkeznek (ha helyezést érnek el a MANT idei diákpályázatán, az elnyert jutalom függvényében a befizetett részvételi díjat visszafizetjük);

24.900 Ft a "bejárós táborozó" számára,
- akik Székesfehérvár vagy környékén laknak;
- nem kérnek szállást a táborban;
- s legkésőbb június 1-ig jelentkeznek.

A részvételi díj fedezi a szállást, a programokon való részvételt, és napi háromszori étkezést is.

A "bejárós táborozó" számára fontos tudni, hogy a részvételi díj tartalmazza az étkezést (ebéd + vacsora), a kirándulás valamint a programokon való részvétel díját, de nem tartalmazza a szállás és a reggeli árát. A tábori programok reggel 8.30-tól 22.00-ig tartanak minden nap, kivéve a vasárnapi nap, amikor 17.00-23.30 között. A tábor helyszínéről való hazajutás és táborba történő bejutás a "bejárós" táborozó feladata.

Kedvezmények:
Kedvezmények:
(Minden kedvezmény akkor érvényes, ha a diák időben jelentkezik és a kapott díjbekérő alapján az azon szereplő határidőig befizeti a részvételi díjat.)
Korai regisztráló: december 31-ig jelentkezve 34.900 Ft, március 1-ig jelentkezve 41.900 Ft, május 1-ig jelentkezve 46.900 Ft

Diákpályázatos diákok: A 2019/2020. tanévre meghirdetett MANT diákpályázat minden résztvevője (az elért helyezésétől függetlenül) kedvezményes, 34.900 Ft részvételi díj befizetésével vehet részt az Űrtáborban, ha legkésőbb március 20-ig jelentkezik.

Korábban űrtáborozó diákok: A korábbi évek űrtáborozó diákjai kedvezményes, 34.900 Ft részvételi díj befizetésével vehet részt az Űrtáborban, ha legkésőbb március 20-ig jelentkezik.

Bejárós diákok: Elsősorban székesfehérvári és Székesfehérvár környéki diákok részére kínáljuk a bejárós részvételi díjat Ennek összege 24.900 Ft, szállást és reggelit nem tartalmazza számukra (de tartalmazza az ebédet és a vacsorát). Ennek igénybe vételéhez legkésőbb június 1-ig kell jelentkezni.
- Ha valaki helyezést ér el a MANT diákpályázatán, és kedvezményes űrtábori részvételre lenne jogosult, akkor számára a befizetett részvételi díjat költség nélkül visszautaljuk.

A tábori férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre (30 fő részvételére számítunk), érdemes minél előbb jelentkezni.

A regisztrációs űrlap kitöltése után pár munkanappal e-mailben visszaigazoljuk a jelentkezést - ezt követően küldjük a részvételi díj befizetéséhe szükséges instrukciókat. A kedvezményes részvételi díj feltétele, hogy az általunk küldött visszaigazolást követően a részvételi díjat 10 napon belül át kell utalni - ellenkező esetben a regisztrációt töröljük.

Felhívjuk a 18 éven felüliek figyelmét, hogy a nyár során a Magyar Asztronautikai Társaság egy négynapos programot szervez, MANT Űrakadémia néven a 18-35 éves korosztály számára. Részletek a www.mant.hu/urakademia címen.

A 2020-as nyári MANT Űrtáborral kapcsolatos további, naprakész információt e-mailben küldünk a jelentkezőknek, illetve ezen oldal alján, a "Kérdések és válaszok" részben találsz.

Jelentkezés az űrtáborba

A MANT Űrtábor története

Kérdések és válaszok


Itt tesszük közzé a gyakoribb kérdéseket és a rájuk adott válaszokat.

Kiknek szól a tábor?
A tábor 13-18 éves magyarul beszélő diákoknak szól, akik érdeklődnek az űrkutatás iránt.

Mi lesz a táborban?
Jókedv, vidámság, űrkutatási előadások hazai szakemberektől, távcsöves észlelések, csapatfeladatok és egész táboron átívelő feladatok. Beszélgetések hazai űrkutatási szakemberekkel, és kirándulások a környéken.

Még sohasem táboroztam. Jöhetek?
Természetesen! A MANT 1994 óta szervezi meg az űrtábort, minden évben vannak olyan táborozóink, akik még soha nem voltak előtte táborban.

Jelentkezhetek, ha már elmúltam 18 éves, de még középiskolás vagyok?
Igen.

Jelentkezhetek, ha már elmúltam 18 éves, de már nem vagyok középiskolás?
Sajnos nem. De tudjuk, hogy az űrtábor sokak számára életre szóló élmény volt, ezért örömmel hívjuk fel a 18 éven felüliek figyelmét, hogy a nyáron a Magyar Asztronautikai Társaság egy négynapos programot szervez, MANT Űrakadémia néven a 18-35 éves korosztály számára. Részletek a www.mant.hu/urakademia címen.

Jelentkezhetek, ha még nem vagyok 13 éves?
Ebben az esetben – a tábori diákok korcsoportja miatt – inkább azt javasoljuk, jelentkezzél majd a jövő évi táborba.

Hogyan kell jelentkezni?
Elektronikusan, a fenti felhívásban szereplő linken.

Mennyi a részvételi díj?
lásd. fenn.

Mit tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
– hat éjszakányi szállást (vasárnap, hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek éjszaka)
– a tábor ideje alatti étkezéseket (vasárnap vacsora, hétfőtől péntekig napi háromszori étkezés, szombaton reggeli)
– részvétel a tábor programjain (szakmai előadások, beszélgetések, találkozók, séták, szabadidős tevékenységek)
– a részvétel a tábor során szervezett kirándulásokon

Mit nem tartalmaz a részvételi díj?
A részvételi díj az alábbiakat NEM tartalmazza:
– utazás költsége a lakóhelytől Bakonybélig
– a résztvevő magánköltségeinek fedezésére szolgáló költőpénz (képeslap, üdítő, fagylalt, stb.)

Meddig lehet jelentkezni a táborra?
A tábor jelentkezési határideje 2020. június 1. Ha érdekel a tábor, és szeretnél eljönni, érdemes minél előbb jelentkezni, mivel a férőhelyek korlátozottak.

Meddig kell befizetni a részvételi díjat?
A jelentkezésről e-mailes visszaigazolást küldünk, benne a részvételi díj fizetésével kapcsolatos instrukciókkal.

Mi fog történni a jelentkezés után?
A regisztrációs űrlap kitöltése után pár munkanappal e-mailben visszaigazoljuk a jelentkezést - ezt követően kell átutalni a részvételi díjat ahhoz, hogy a jelentkezés véglegessé váljon. Amennyiben a részvételi díj átutalása nem történik meg a visszaigazoló e-mailben szereplő határidőig, úgy a jelentkezést töröljük.

Június során küldünk majd egy újabb levelet, amelyben tájékoztatunk többek között a tábor házirendjéről.
A tábori házirend elfogadásáról szóló nyilatkozatot alá kell majd írnod neked is és valamelyik szülődnek, és el kell hoznod magaddal a táborba.

Jelentkeztem, fizettünk, mégsem tudok jönni. Visszakaphatom a befizetett részvételi díjat?
Kérjük, hogy a tábori részvételed lemondása miatt vedd fel velünk a kapcsolatot az iroda@mant.hu címen. A befizetett részvételi díjat az alábbi módon tudjuk visszatéríteni:
- ha a lemondás 2020. május 1-jén vagy korábban történik, akkor 5000 Ft szervezési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
- ha a lemondás 2020. június 1-jén vagy korábban történik, akkor 10000 Ft szervezési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
- ha a lemondás 2020. június 20. előtt történik, akkor 15000 Ft szervezési költséget levonva a maradék összeget visszautaljuk;
- ha a lemondás később történik, vagy az illető meg sem jelenik a táborban, akkor nem térítünk vissza összeget

Mettől meddig tart a tábor?
A tábor 2020. július 5-én (vasárnap) késő délután kezdődik, és július 11-én (szombaton) délelőtt ér véget.

Hol lesz a tábor?
A tábor helyszíne Székesfehérvár.

Hogyan lehet eljutni Székesfehérvárra?
Székesfehérvár vonattal, busszal és kocsival is kényelmesen megközelíthető.

Lesz Budapest–Székesfehérvár közös utazás?
Igen, 2020. július 5-én kora délután közösen utazunk Budapestről Székesfehérvárra vonattal.
Egy később megnevezett időpontban és helyszínen találkozunk mindazokkal, akik csoportosan szeretnének utazni, és ezt előre jelzik számunkra.
A közös utazás részleteiről értesítjük majd a tábor résztvevőit. A közös utazás során a MANT biztosítja a felnőtt kísérőt, de a menetjegyet mindenkinek magának kell megvennie.

Lesz Székesfehérvár–Budapest közös utazás?
Igen, 2020. július 11-én késő délelőtt közösen utazunk Székesfehérvárról Budapestre vonattal.
A közös utazás részleteiről értesítjük majd a tábor résztvevőit.

Nem szeretnék élni a MANT által felkínált közös utazási lehetőséggel, mikor és hova kell érkeznem?
Ha egyénileg utazol Székesfehérvárra, akkor 2020. július 5-én 17.30-ig érkezz meg a tábor területére. A tábor programja az esti vacsorát követően rögtön kezdődik.

El tudnak érni majd a szüleim a tábor ideje alatt telefonon?
Természetesen. Egyrészt el tudnak érni a saját mobiltelefonodon (ha van mobilod), illetve lesz egy "központi" telefonszám, amelyen keresztül a táborvezetők 24 órában elérhetőek lesznek. Minderről a tábori jelentkezést követően részletesen tájékoztatunk.

Kell valami extra dolog? Hálózsák, zseblámpa?
Nem. A táborba ajánlott eszközök listájáról júniusban értesítünk.

Kihez fordulhatok további kérdésekkel?
Az iroda@mant.hu címen várjuk további kérdéseiket. A kérdéseket és az azokra adott válaszokat közzétesszük jelen honlapon.


A programváltoztatás jogát a Magyar Asztronautikai Társaság fenntartja.